100 sklekova kasnije

U stvari, ne baš 100. Više nekako 85. Jbg.

Ali i pored toga, ne mogu opisati koliko sam zadovoljan rezultatom ovog malog psihofizičkog izazova. Kako sam baš detaljno pratio napredak ovo se potpuno pogodilo sa mojim očekivanjima tako da mogu reći da sam uradio taman koliko je trebalo. A ako zanemarimo ovih 15 sklekova manje,  ja samu činjenica da sada po treningu radim preko 220 sklekova smatram uspehom. Da ne pominjem to što se generalno mnogo bolje i snažnije osećam.

I što je još bitnije od broja sklekova, izgurao sam stvar do kraja pa sam zbog toga i psihički dosta snažniji i sigurniji. Nije da nisam verovao u sebe, ali znam kako su raniji pokušaji da redovno vežbam prošli pa sam imao neke sumnje. Srećom, uz odgovarajuću motivaciju i malo ozbiljniju organizaciju sve je prošlo kako treba. Velika pomoć su svakako bili i dnevni izveštaji na Twitteru i pisanje na blogu. Kada čovek zna da ljudi prate šta rade(za razliku od svakodnevnog života gde obično nikoga nije briga šta radiš) dosta se drugačije pristupa svemu tome. Delom zato što ne želiš da se obrukaš pred drugima, a delom zato što ne želiš da razočaraš ljude.

Ovo je svakako bila jako dobra lekcija na temu motivacije i organizacije, tako da planiram da ovaj sistem primenim i na neke druge stvari u životu. Između ostalog i na blogu, za koji već neko vreme imam par ideja ali nikako da ih sprovedem u delo. Samo se oko jedne stvari dvoumim, da li da otvaram novi blog ili da ovaj skroz pretumbam, ali to je priča za neki drugi post.

A za kraj evo nekih brojki, znam da to svi vole 🙂

  • Program je trajao11 nedelja. 6 nedelja programa + 1 ponovljena + po nedelju dana za svaki test.
  • Smršao sam 4kg. Nije puno, ali kako to nije ni bio primarni cilj odlično je. Takođe verujem da je ovo dugotrajnije nego da sam za 10 dana skinuo 10kg.
  • Prvi i najslabiji trening sam uradio ukupno 61 sklek u 5 serija, dok je najjači trening bio 220 sklekova.
  • Ukupuno sam uradio 2713 sklekova

2 comments on “100 sklekova kasnije

  1. Svaka cast! sledeci korak – da kupis onu sipku sto se kaci na vrata, to je prava stvar. Cak se vide i rezultati posle par nedelja svakodnevnog zgibovanja 🙂

  2. hvala 🙂

    shipka mi ne treba, imam celu mashineriju na zidu sobe, samo treba to neko i da koristi

    planiram i to da ubacim u program, tj. da napravim par kombinacija vezbi za ruke/ramena, noge i stomak pa da ih kombinujem. da ne bude dosadno 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *