Categories
lično

Ma šta kažeš, već prošlo mesec dana?

O da, prođe već od kada sam počeo da vežbam. I nije da nema rezultata. Sinoćni trening sam završio nakon ukupno 144 skleka. Istina iz 5 serija, ali je u poređenju sa 60 prvog dana znatna razlika. A još bitnije, ovaj trening je prošao malo lakše nego prethodna dva, iako sam uradio jedno 20 sklekova više. Verujem da je na to uticalo nekoliko stvari:
  1. Juče sam se naspavao. Otishla mi ja baterija na telefonu tako da me nije budio ujutru i baš sam se fino odmorio. Srećom pa radim u ql firmi i dolazak 2 sata kasnije nije bio problem :)
  2. Nisam jeo ništa obilno nekoliko sati pre treninga. Nije poenta u tome da sam bio gladan pošto nisam, već da organizam nije bio opterećen varenjem hrane.
  3. Radio sam 3 vrste sklekova. Tj. radio sam iste sklekove samo sam menjao položaj ruku, od najužeg do najšireg. Poenta ovoga je da se koriste svi mišići ruku i ramena i ne opterećuju jedni isti sve vreme što kao rezultat ima malo lakše podnošenje celog treninga.
Takođe, čini mi se da generalno imam više energije, iako ne spavam ništa više nego inače a jedem otprilike isto samo malo pametnije. Pod malo pametnije mislim da obraćam pažnu da se ne prežderavam i da se trudim da jedem više manjim obroka dnevno, umesto 2-3 ogromna. Što je najbolje hvatam sebe da kada se pomene hrana već po navici razmišljam kada sam prethodno jeo, šta ću i koliko da jedem. I nije mi cimanje kao u početku, to je jednostavno način kako sada funkcionišem. Sve u svemu, ja sam jako zadovoljan onim što sam postigao za ovih mesec dana. Možda ne deluje mnogo, ali je odličan početak i motivacija za neke ozbiljnije promene u životu.

4 replies on “Ma šta kažeš, već prošlo mesec dana?”

Nema leba samo od sklekova. Sta je jos bitno kod sklekova da kad radis imas kombinaciju sirokih i uskih, nadam se da znas koji su za sta. Takodje ako radis u stanu uzmu neke bucice i radi s njima.

Sklekove sam uzeo za osnovu, a dodao sam usput i josh neke stvari, tako da se tu nakupi jedno 45-60 minuta vezbanja razlicitih delova tela

A za shiroke i uske su mi skoro rekli tako da sam i to ubacio u igru. Hvala svakako 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *