Categories
lično

Šta čeka na kraju staze od žutih cigala?

Prosto neverovatno ali približava se kraj programa 100pushups. Za koji dan ću odraditi poslednji trening a onda ide testiranje, da vidim dokle sam stigao. Iako sam sve vreme radio po najjačem programu iskreno ne očekujem da ću uraditi 100 komada, ali obećavam da ću dati sve od sebe. Kako se približava kraj sve više razmišljam zašto sam počinjao sa ovim i šta sam sve dobio. Neke stvari su očigledne, kao naprimer bolja kondicija. Kako sam pored sklekova radio i čučnjeve i trbušnjake, generalno se mnogo bolje i energičnije osećam. Kada hodam, kada radim bilo šta fizički prosto se lakše osećam, lakše se krećem, manje se zamaram, divota jedna. Takođe, skinuo sam par kila. Ne mnogo, ali dovoljno da me motiviše da i dalje nastavim sa vežbom i malo zdravijom ishranom. Sve ovo je bilo manje više očekivano, ali par stvari nisam očekivao. Za početak, imam utisak da mi se i držanje popravilo. Što opet nije čudno već posledica jačanja stomačnih, leđnih i guznih mišića, ali prosto nisam razmišljao o tome i kada sam skontao vrlo sam se obradovao. Druga stvar koja se dosta poboljšala je moja disciplina po pitanju vežbi. Prvih par nedelja sam jedva nalazio vremena da vežbam, dešavalo se da zaboravim i sednem da klopam pa moram da radim punog stomaka a par puta sam radio i dobrano posle ponoći. Za razliku od toga, poslednje 2 nedelje sam jako pazio kada radim vežbe, kako ih radim, pravio sam pauzu od par sati između obroka i vežbi i generalno mnogo ozbiljnije se ponašao uz dosta manje truda nego na početku. Što samo znači da mi je ovo već prešlo u naviku a to je fenomenalno. A da sav ovaj trud ne bi bio uzalud sada treba održavati tu naviku. Kako sam pored sklekova radio i druge vežbe već imam manje više gotov plan i program sa kojim ću da nastavim, samo moram da osmislim neke povremene izazove kojima bih testirao svoj napredak. Skapirao sam da kada imam konkretan cilj i detaljan plan kako do njega doći mnogo ozbiljnije shvatam celu priču i motivisaniji sam da radim. Ne radim vežbe samo da bih ubio vreme već idem ka nečemu, a to očigledno dosta utiče na psihu. U svakom slučaju, rezultati dosadašnjeg treninga su već sada vidljivi i jako pozitivni, a za jedno nedelju dana ćemo videti da li su tih 100 sklekova stvarnost ili su samo marketingški trik.

7 replies on “Šta čeka na kraju staze od žutih cigala?”

Pa super. Ja cu sad valjda naci vremena. Mada zadnjih meseci ne stizem ni da proshetam… Sinoc sam malo shetao po novom kraju i od male shetnje (cca 30 min) sam se osecao bolje.

@Jazzva
meni je malo falilo da prestanem par puta, ali sam se ipak iscimao. samo treba odlučiti da to hoćeš, posle je lako 🙂

@zsteva
ma naravno, fizička aktivnost je zaista fantastična stvar. ja ne samo da se fizički bolje osećam već sam i bolje raspoložen nakon treninga, valjda izbacim svu negativnu energiju

Ja tek sad vidim ovaj blog i diskusiju, od kada me je kalkulus ubacio na twiter. Prepoznao sam se u prici jer vec 5,6 meseci forsiram zdraviji nacin zivota, sa time sto poslednja 2 meseca zabusavam. Najvznija je motivacija, ali je to tesko odrzati i preci u naviku… Ali rezultati mogu biti vidljivi i to treba da te pokrene za dalje. Takodje taj zdrav zivot uopste.. milina jedna. Ali treba imati disciplinu i biti uporan.

motivacija je nezgodna stvar za odrzavanje na duze staze. pocetni polet jako brzo prodje i masa ljudi prosto stane sa cime god da su poceli.

ja to reshavam tako shto skoro svaki dan razmishljam o tome shta sam vec uradio, shta cu uraditi i koji je cilj. ne oduzima puno vremena, a mnogo znaci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *