Categories
putovanja

Znate li kako se na arapskom kaže “srećan put”?

Putnicki recnik Ne znate? Strašno, ja sam šokiran ko sve čita ovaj blog. Šalim se, naravno :D Iskreno, ni ja nisam imao pojma. Srećom, znam ko zna. Da li ste čuli za Klub putnika Srbije? Evo šta piše na strani Klub putnika - o nama
Klub putnika Srbije okuplja putnike koji veruju u aktivan, konstruktivan pristup putovanju. Pri tome je akcenat na samostalnim putovanjima istraživačkog karaktera, ali u obzir dolaze sve vrste putovanja.
Znači u pitanju je udruženje ljudi avanturističkog duha, kojima ideja samostalnog putovanja po svim krajevima ove naše planete, dok ne nađemo još neku, nije strana. A kako svi koji su putovali znaju, pogotovo ako idete sami, poznavanje lokalnog jezika može znatno da utiče na iskustvo koje imamo tokom puta. Par pravih reči u pravom trenutku nekad vrede više od svih para koje ste poneli na put. Upravo zbog toga, članovi Kluba putnika Srbije su pripremili Putnički rečnik. U pitanju je džepni rečnik sa oko 300 praktičnih reči i izraza, dovoljnih za osnovnu komunikaciju i jednostavnije razgovore. Pokriva razne teme, od prevoznih sredstava, smeštaja, zdravlja, hrane do snalaženja u prostoru i opštih konverzacijskih reči i izraza. Za 3 godine koliko postoji urađeni su rečnici za 21 jezik, a ne sumnjam da će broj vremenom samo rasti. Ne znam za vas, ali ja sam iskreno oduševljen ovim projektom. Ma koliko bih voleo da znam sve jezika sveta, stvarno nemam vremena za to i planiram da koristim Putnični rečnik čim se ukaže prva prilika(nadam se uskoro :)). U nadi da će vas ovo možda motivisati na neko novo putovanje, pozdravljam vas sa Rihla saida :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *