#72 Beograd – Istanbul – Tbilisi

15:00 @ Istanbul

image

Na Sabiha Gokcen aerodromu cekam bus da odem do Pendika. To je deo grada na azijskoj strani u kome se nalazi i sam aerodrom. Od centra grada, tj. Taxima je na nekih 50km, ako dobro secam.

Malo daleko za ovo kratko vreme koje imam tako da cu ostati “u kraju”. Treba da se nadjem sa jednom couchsurferkom, amerikankom koja zivi ovde, da malo izblejimo i ubijem vreme do veceras, kada imam let za Tbilisi.

Naravno da mi je bus pobegao ispred nosa dok sam se snashao da kupim kartu i slicno, ali srecom za koji minut ide novi. Evo kako izgleda istanbulski BusPlus, tj. Istanbulkart

Dodatak: u busu sam i koliko mi se cini karta je poskupela u odnosu na pre 2 godine kada sam bio u Istanbulu, rekao bih vise nego duplo, ali morao bih da proverim brojke

16:00 @ Istanbul

image

Cekam Marissu u jednom skroz ql kaficu, Old Charlot. Sav je u fazonu americkih postera iz prve polovine 20 veka.

Dok je wc oblepljen posterima strip junaka, od Supermena i Betmena do Bleka Stene, naravno na turskom.

21:00 @ Istanbul

image

Popodne  sa Marissom i drugarima je bilo skroz ql. Vrlo su fina ekipa i bash su se iscimali da izbleje samnom sve vreme.

Klopali smo ql sendvic sa ribom a posle zaboli uz obalu na pivo i plainspotting. Aerodrom je blizu pa su avioni dosta nisko a njen decko radi na aerodromu i prepoznaje sve aviokompanije po bojama.

05:25 @ Tbilisi

image

Posle taksista koji su me ostavili 2.5 coshka ranije i uputili na pogreshnu stranu, policajaca koji ne pricaju engleski ali su me makar vratili na pravu ulicu, cistacice ulice koju sam pitao pravu stvar, tj. gde je spomenik koji nam je landmark za orijentaciju, pijanog lika u taksiju koji se coshak kasnije ponudio da me poveze za dz da bi skapirao da ni on ni taksista nemaju pojma gde treba da se ide osim generalnog pravca na kraju sam prateci uputstva stigao gde treba.

Sve zajedno, cirka 2 sata od izlaska iz aviona, od toga skoro sat vremena shetnje unaokolo.

I sada lezim na nekom kaucu, ne spavam i gledam kako polako svice moje prvo jutro u Gruziji.

One Comment

  1. Dobar početak putopisa 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *