Mislim, dan posle putovanja. Mada, tehnički, tek danas sam doleteo, tako da je deo dana otišao na putovanje nazad ali.. ma znate.

Kao i obično umoran, pun utisaka, žao mi što sam otišao iz Tbilisija, drago mi što sam se vratio u BG a realno ni sam još nisam skroz svestan šta mi se desilo.

Tbilisi_city_that_loves_you

Pri čemu pod time mislim to da sam se vratio u “realan život”. Mislim da će to da mi legne tek sledeće nedelje prvi radni dan.

Još mi je na umu jučerašnje veče. Neopisivo mi je drago što sam, zaista igrom slučajnosti, naleteo na pola ekipe iz kuće sa kojom sam blejao prethodne nedelje. Pavel i Aga i Kristof, blesavi poljaci, Naćo, sjajni španac, Milana iz Kluba putnika, cak i gruzijac koji nam se pridruzio na Smeh Jogi, sve su to ljudi zbog kojih je ovaj put bio toliko predivan. Lepo smo se ispozdravljali, ismejali “slučajnosti” koja nas je opet spojila, pa ćemo se već videti negde ponovo.

Pričao sam danas bratu neke detalje sa puta i kroz to sam skapirao koliko se stvari promene za 10 dana.

Kada sam došao nisam pojma ni gde idem, ni kako da se sporazumevam sa ljudima, ni šta ću da radim tih 10 dana, ništa. Mislim, imao sam neke ideje, ali sam opet kročio u nešto skroz novo i nepoznato. Jedino što mi je bilo poznato je sama Putnička kuća, mada je opet ovo nova verzija iste priče.

Juče, kada sam krenuo iz Batumija nazad za Tbilisi i posle do aerodroma, sam nekako bio svoj na svome, potpuno siguran u sebe. Prestopirao sam pola zemlje, upoznao neke ljude, znam da mogu da pričam sa ljudima i da se koliko toliko razumemo, spreman sam da se cenjkam za prevoz dok ne dobijem ono što hoću, znam šta valja da se jede, znam tačno gde idem.. potpuno druga sitacija. Za samo 10 dana.

I nešto što je do pre 2 nedelje bilo nepoznato, sada je poznato i vrlo drago.
passport stamps

To je ta radost putovanja, upoznavanja novih zemalja, ljudi, kultura, hrane.. kao da je svaki pečat u pasošu u isto vreme i pečat na našem umu, na našoj duši, koji nam širi vidike, obogaćuje nas za neka iskustva i otkriva nam neke nove stvari u nama samima.

I sada kada je ovo putovanje gotovo valja se pozabaviti nekim stvarima o kojima sam razmišljao tokom puta, kako bi taj “realni život” u koji sam se vratio, postao još bolji i lepši i uključio još više ovakvih predivnih iskustava.

Ostavljam vas sa pesmom o jednom zaista sjajnom gradu