Categories
100 reči u 100 dana motivacija um život

#85 Ovde i sada ili bolje sutra?

Juče sam završio tekst rečima “Jer već sutra je novi dan i nova prilika da uživamo u životu”.

here-and-nowA pre toga sam pisao kako “sutra nikome nije obećano”.

I šta je sad od ta dva? Ovde i sada ili sutra je novi dan?

Oba.

Čekaj, kako sad to?

Znam, ume da bude zbunjujuće, i ja se povremeno zabagujem sa time. Kada čujemo ovako nešto pomislimo da mora da bude jedno ili drugo i ne vidimo da je najbolje ako je i jedno i drugo. Plus još možda i nešto treće.

Ove ideje i misli nisu apsolutne istine, osim ako ih ne prihvatite kao takve, to su neki stavovi i uverenja koja nam mogu poslužiti ako znamo kada da ih iskoristimo.

Kao što nekad koristite kašiku a nekada viljušku i ove ideje imaju svoje mesto i svoju primenu.

Evo šta mislim pod time.

“Ovde i sada” nam govori da treba da koristimo svaki trenutak i sve prilike koje nam se ukažu, onda kada nam se ukažu.

Da ne čekamo savršen trenutak, da ne odlažemo stvari bez razloga, da ne traćimo svoje vreme uzalud. Vreme teče pa teče, na nama je da ga iskoristimo na najbolji mogući način.

Da budemo prisutni i fokusirani u trenutku u kome smo, umesto da lutamo u mislima ko zna gde i propustimo ono što nam se dešava sada.

keep-calm-tomorrow-is-another-day-3Juče je prošlo, sutra će doći ili neće, sadašnji trenutak je jedina stvar koju zasigurno imamo i valja uživati u njemu.

“Sutra je novi dan” je tu da nam da nadu i motiviše nas na duže staze.

Dešava se da trenutak u kome smo nije sjajan i ma koliko se trudili ne uspeva nam baš da uživamo u njemu. Ako bi pomislili da je taj trenutak sve što imamo, da nema sutra, mislim da bi kolektivno mogli da skočimo sa mosta i skratimo sebi muke.

Međutim, ako znamo da je trenutna situacija samo trenutna situacija, da će se promeniti i ipak očekujemo to bolje sutra, imamo zašto da izdržimo i izborimo se sa tim neprijatnim sadašnjim trenutkom.

Tako da uzmite ove ideje i stavove kao alate, koristite ih u pravom trenutku i videćete da mogu da naprave veliku razliku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *