Categories
100 reči u 100 dana život

#93 Život je čudan i predivan

“Život je čudan i predivan”.

Luka, prvi couchsurfer koga sam hostovao mi je ovo rekao u jednom razgovoru. Ima tome preko 4 godine.

Tada sam klimnuo glavom, složio se ali mislim da sam tek skoro skapirao koliko je to istina.

Čudan, zato što se čudne i neočekivane stvari dešavaju. Lepe i ne tako lepe, ima gluposti, ali ima i čuda koja nam menjaju život.

Predivan zato što je prepun predivnih momenata, predivnih ljudi, predivne muzike, prirode, dešavanja, iskustava, mnogo toga.

plan_thinkingip1Život ima neki svoj ritam, neki svoj raspored i plan. Koji se ne poklapa uvek sa našim planovima.

I tu onda nastaje konflikt. Umesto da se prepustimo vožnji, mi bi da idemo pravo kada put skreće, mi bi da stanemo kada život kreće da ubrzava, da pređemo na nečiji tuđi put umesto da uživamo u našem.

Neke sjajne stvari koje su mi se desile u životu, čak bih rekao većina, u poslednjih par godina su se desile “same od sebe”.

Kada kažem same od sebe ne znači da sam sedeo i vrteo palčeve i čekao da se nešto desi. Ne, bio sam vrlo aktivan, radio, družio se, učio nove stvari.

I dok sam se ja bavio tim nekim stvarima, mnoge druge stvari oko mene su se promenile, bez da sam ih ja direktno i aktivno jurio.

enjoy-lifePoslovi, putovanja, neka sjajna iskustva i neki divni ljudi koji su se pojavili u mom životu kao da su čekali da im dopustim da se pojave.

Jer često je sam to potrebno, da dopustimo životu da ide svojim tokom.

Da imamo malo strpljenja za neke stvari i da prestanemo da spotičemo sami sebe trudeći se previše.

Što reče jedna moja draga drugarica danas, baš na temu strpljenja i mog komentara da iako znam da valja biti strpljiv to nikako da mi se skroz slegne.

“zato ja kažem, bolje je kad se malo neko leto više u životu slegne 🙂 shvatiš da je lepo 🙂 da je život čudo 🙂 da će doći šta god treba 🙂 jedriti u međuvremenu..to je čar i draž i lepota 🙂 “

I zato jedrite i uživajte u svim čarima i lepotama 🙂

A šta treba će, kada mu bude vreme, već nekako naći svoj put do vas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *