#97 Da li verujete?

Da li verujete u neshto vishe od nas?

Skoro je bilo par situacija koje su me navele da porazmislim malo o veri I religiji.

Prvo je pre neki dan drugar u razgovoru pitao “rodjen si kao pravoslavac?”, shto mi je zaparalo ushi. Ne zato shto imam ishta protiv pravoslavlja vec zato shto se ne radjamo kao vernici, vec to postajemo kasnije, svojevoljno ili kroz ucenje iz okruzenja.

A danas sam krstio kumicu. I postao, shto moj kum voli da naglashava, “njen duhovni otac” 🙂

Shto mi je nekako vrlo drago, iako se mozda ne slazem sa svime shto je sveshtenik tokom ceremonije rekao. Ne znam da li cu moci da joj ukazem na pravi hrishcanski put, ali verujem da cu moci da joj ukazem na jedan dobar ljudski put.

Ljudi veruju u svashta i oduvek su verovali u svashta. I necu da pitam u sta verujete, to mi uopshte nije bitno. Bilo da verujete u Boga, Energiju, Univerzum, Vanzemaljce, Letece shpageti cudovishte.. to je sve ok.

Ja licno verujem da postoji neshto vishe od ovoga shto vidimo.

Imao sam priliku da vidim i osetim neke stvari, od bioenergije do nekih shamanskih ucenja i iako josh nisam nacisto shta je to i da li ga je neko stvorio prosto osecam da postoji.

I razne religije i ucenja vidim samo kao razlicite interpretacije i shvatanja tog jednog istog necega. Jer ako nije tako, kako objasniti da svako selo ima svoje obicaje, a svi su iste vere.

I sve ovo nema mozda neku poentu i poruku, ali je meni prijalo da napishem.

Jedino shto bih vas zamolio je da, u shta god da verujete, nemojte to forsirati i nabijati ljudima na nos. Dopustite opciju da to vashe mozda nije za njih i da je to sasvim u redu.

Ako bi uspeli samo tu malu razlika u pristupu veri da proshirimo mislim da bi.mogli da promenimo svet.

One Comment

  1. These days, now that the internet has reached maturity and high speed access is affordable to almost anyone, more and more companies are finding that web conferencing is an effective, cost-effective way to handle business. The obvious savings come from cutting the costs of gas or airfare when traveling to other locations. I find the whole prospect exciting.